RSS

Friday, June 4, 2010

[Semanis Madu]-Isteri OverPower

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ini tajuk tazkirah kita ialah Isteri OverPower. (wah macam penceramah bebas pula). Apa yang korang tahu pasal isteri overpower ini. Apa yang over tue. Overpower ini marangkumi semuanya lah. Over dalam kewangan, pangkat, pendidikan dan sebagainya.

Macam mana nak handle isteri overpower ini. Sebenarnya suami yang beristerikan wanita adalah beruntung. Bonus bagi lelaki sebab si isteri boleh membantu mereka dalam menampung kehidupan seharian. Tapi perlu di ingatkan kepada suami, walaupun si isteri boleh membantu, si suami juga perlu menjalankan tanggungjwab untuk mncari rezki dan memberi nafkah kepada isteri dan anak-anak.

Kepada si isteri pula, wlaupun di tempat kerja anda adalah seorang bos, tapi dirumah suami tetap pemimpin anda. Tanggungjawap isteri perlu dijalankan seperti biasa. Kuasa bos di tempat kerja automatik hilang bila pulang ke rumah. Bila dah ada kedudukan kewangan yang lebih dari suami, janganlah pula merendah-rendahkan si suami. Perlu ingat syurga isteri di bawah tapi kaki suami.Jangan jadi queen control. Tidak salah kalau isteri nak overpower, si isteri boleh meringankan beban si suami. Walau hebat mana si isteri, si suami tidak boleh mengambil atau menggunakan harta si isteri jika isteri tidak merelakannya.


Bila isteri dah overpower, jangan pula si suami jadi househusband.

Akhir kata, isteri overpower adalah bonus bagi si suami. Memang dalam kehidupan seharian ini, segala-galanya memerlukan duit. Statistik juga menunjukkan kadar penceraian semakin tinggi yang disebabkan faktor kewangan. Jadi tidak salah si isteri nak bekerja atau overpower untuk membantu si suami.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

5 comments:

Syafrizal said...

tanda kiamat kecil ialah suami tidak berani nak memimpin isteri.. kene ingat tu

Farid said...

iiiiissssshhhhhhhhhh

kan best kalau dapat awek cam 2... hahahahaha

- zuriey - said...

syafrizal: memang bahaya kalau lelaki cmtu
farid: napa awek awak tak cmni ke. takpe yang penting kasih sayang

Anne Boleyn said...

betul2. setuju sangat@..jgn jd isteri derhaka lak nnt klu ade gji/pngkat lebey tnggi dr suami.. :)sm2 kita beringat.. :)

p/s: tau tak pasal Mantera? Jom datang blog Hana tengok kalau nak tau. Smile owez kay :)

- zuriey - said...

betul tu anne

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.