RSS

Friday, June 11, 2010

My Water Moments

Masa kecil-kecil dulu aku memang takut air, nak mandi pun payah. Dah besar pun sama je sebenarnya. Tapi takdelah takut nak mandi, cuma takut nak main air kat pantai. Takut lemas. Aku hanya confidence bila pakai lifejacket. Aku nak kongsi dengan korang saat-saat manis bila aku bermain air.Jom tengok aksi aku masa di dalam air.


1. Percutian di Pulau Tioman






Kesimpulan: Pulau Tioman memang cantik. Tapi dengan menggunakan kamera biasa, aku dan member hanya boleh membuat 'aksi' peace je.Yela, tak boleh nak bawa kamera dalam air,rosak nanti. Itu upah abang bot suruh amik gambar. Rasa rugi bila tak dapat nak share gambar ikan nemo di dasar lautan tue. Tak boleh nak tunjuk kat orang yang aku dah pandai snorkeling..he3 Yela bukan senang nak dapat snorkeling di tengah lautan tue..


Kan best kalau dapat ambil gambar macam ni. Cantiknya....

2. Piknik di Port Dickson








Kesimpulan : Memang best naik banana boat ni lagi-lagi time kena jatuh tue. Masa ni member tolong amik gambar dari persisir pantai. Tak dapatlah nak tunjuk aksi kitorang kena terbalik dari banana boat tue.Lastlast amik gambar kat tepi pntai jela. Jadi lah tue...


Gambar atas banana boat kat tgh lautan pun takde..huhu :-(


Sekarang ni aku tak perlu risau lagi sebab gambar-gambar cantik di dalam air boleh diambil dengan menggunakan Sony TX5. Banyak kelebihan kamera ni. Bukan sahaja kalis air, tetapi juga shock-proof, temperature-proof dan dust-proof. Ini dia kamera yang aku maksudkan.


Ada 5 warna semuanya, tapi warna ni paling menarik bagi aku.

Ini antara kelebihan kamera Sony TX5

Water-proof
Dive in with the water-proof Cyber-shot TX5. Capture beautiful underwater shots up to 3m deep for up to 60 minutes*.

Temperature-proof
Keep on shooting even below freezing point up to –10ÂșC** with this tough camera in harsh weather conditions.

Dust-proof
With the superb dust-resistance of the Cyber-shot TX5, you can be assured to always get spotless images whatever the environment is!

Shock-proof
The shock-proof design of the Cyber-shot TX5 allows drops of up to a height of 1.5m*, the usual height we hold the camera for photo-taking.


Gambar hasil tangkapan kamera Sony TX5


Water proof


Handheld twilight


Anti motion



Berminat? Nak tahu lagi pasal kamera ni. Layarilah Laman Web Sony.

Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

2 comments:

En iLham said...

seronoknye dapat scuba diving
hehe
jeles2
nak kamera tu jugak
tapi belum buat lagi entry ni
haha
gud luck

- zuriey - said...

scuba diving tue kena ada lesen lah. tak dapat diving, snorkeling pun jadilah.. gudluck to you too..Thanks you

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.