RSS

Tuesday, May 4, 2010

Segmen jelajah blog bersama Ben Ashaari



Sapalah mamat kat atas ni kan..Rupa boleh tahan.Tetiba dapat entry khas untuk dia. Kalau korang nak tau dia ni lah Ben Ashaari. Dia ni agak femes kat GengBlogger. Aku pun duk usha la blog bro ni.. Dalam masa 6bulan banyak betul visitor dia smpai mencecah ratusan ribu. Biar betul.. Memang ada aura tersendiri dia ni.

Aku ada lah lawat blog bloggers lain yang telah mendapat tempat di page Ben Ashaari (link blog diorang ada kat blog Ben ni), diorang kata visitor terus increase lepas di promotekan oleh Ben. So, aku pun nak try gaklah. Sejauh mana kehebatan Ben dan auranya mampu menarik orang ke blog aku.. Salah satu alternatif aku nak Ben terjah blog aku ni.. Lepas terjah dia pula akan bagi entry khas untuk kita. Mana tau kan lepas dalam entry khas, blog aku terus meletop..He3 (berangan lebih)

Sedikit assignment aku kena buat untuk menarik Ben datang blog aku.

Tugasan 1:
Berikan nama samaran anda dan nama blog anda ... Ceritakan latar belakang blog anda .. Lagi panjang lagi best ...

Nama samaran aku zuriey. Ni bukan nama samaran tapi nama panggilan aku.
Nama blog aku, sudah terang lagi bersuluh..From Heart to Heart
Latar belakang blog aku ni berkisahkan tentang perjalanan kehidupan seharian aku. Aku kongsikan segala yang aku alami dan yang aku tahu bersama yang lain. Ada juga aku join contest untuk menghilangkan rasa bosan aku. Kira blog aku ni ibarat diary online bagi aku. Siapa yang nak tahu aku dengan lebih lanjut kena rajinlah layari blog aku ni.. Itupun kalau ada yang sudi.

Tugasan 2:
Dari mana anda tau mengenai Segmen ini

Aku lama dah tau pasal segmen ni tapi tak berkesempatan nak korek dengan lebih detail. Aku tau dari GengBlogger.. Ramai yang buat post pasal ni. Tapi aku tak terjah pun blog diorang. Last-last aku terjah sendiri tuan punya segmen ni, iaitu blog Ben Ashaari sendiri.

Selesai sudah tugas aku, lepas ni tugas Ben pula menerjah blog aku. Tak sabar rasanya. Sama-sama kita nantikan kehadiran Ben.

Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

6 comments:

~ ReD ~ said...

aku pun dh lama tahu. nak join gaks laa..

Syafrizal said...

Jelajah jangan tak jelajah hehe...
mesti seronok buat tag, blogwalking, pastu tengok ranking makin lama makin kecik nombor tu

- zuriey - said...

Red:join jgn tak join.. kasi glemer sikit blog kita
Syafrizal: itulah seronok jadi blogger..

Bro Framestone said...

he..23x

harap lepas nie meletup la die ek

blog bro besa2 je... xperlu la jadi fames.. krg xreply komen org kutuk2 kate bro sombong he..23x

cuma xnk dikata begitu je la kan


BroFramestone Blog

- zuriey - said...

BroFramestone: betul gak tue... sya sokong

Azrul Hisham said...

salam ziarah dari blog ben... :)

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.