RSS

Thursday, May 13, 2010

Hafiz mula tunjuk taring


Lee Chong Wei dan Hafiz meraikan kemenangan bersama. Pic kredit to Kosmo

Selepas kalah dengan Jepun pada hari Selasa yang lalu, team Malaysia telah mengorak langkah semula. Semalam aku ada luahkan perasaan kecewa dalam post Piala Thomas 2010 sebab kekalahan Malaysia di tangan Jepun. Tapi semalam perlawanan antara Malaysia dgn Denmark menunujukkan yang Malaysia tidak cepat mengalah dan terus bangkit. Ini satu perubahan yang bagus.

Result Semalam (Mei 12 2010 (Rab)) Suku Akhir
Malaysia 3-2 Denmark
MS1 Lee Chong Wei 1-0 Peter Hoeg Gade (21-17,21-17)
MD1 Koo Kean Keat/Tan Boon Heong 2-0 Carsten Mogensen/Mathias Boe (21-17,21-19)
MS2 Wong Choong Han 2-1 Jan Ø Jørgensen (20-22,21-16,18-21)
MD2 Mohd Zakry Abdul Latif/Thien How Hoon 2-2 Lars Paaske/Jonas Rasmussen (26-24,12-21,19-21)
MS3 Mohd Hafiz Hashim 3-2 Joachim Persson (21-12,21-10)

Nampaknya Hafiz dan mula tunjukkan taringnya dengan mudah menewaskan Joachim Persson. Memang ternyata Hafiz menjadi hero negara semalam. Mungkin Hafiz dah belajar dari kesilapannya tempoh hari.Tapi perlu beringat yang perlawanan belum tamat lagi.

Next game, pada hari Jumaat jam 12.30,Malaysia akan menentang satu team yang kuat iaitu China. Kali ni pemain tak boleh nak main-main lagi. China bukan calang-calang team. Sebelum ni China dah menang mudah menentang Korea.

Harap semua pemain dapat meningkatkan prestasi dan skill masa lawan dengan China. Kepada pemain yang dah menang set sebelum ini kekal kan kemenangan anda dan bagi yang belum mengecap kejayaan inilah masa nya nak buktikan kehebatan anda. Jangan putus asa dan teruskan kemenangan sehingga ke peringkat akhir nanti.

Akhir kata, majulah sukan untuk negara. Malaysia Boleh!!!


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

8 comments:

shafiq said...

semalam tengok dia main memang terbaik la..huhu.. ;)


My latest entry : Fakta Tentang Sperma !

- zuriey - said...

tulah..kena maintain main macam tue..bagi yang terbaik

Cik Nurul Pinky said...

haha tak layan tahun ni bab malas...

Redbloodsnow said...

malaysia boleh!!! hehe. tp kak zie x tgk smlm. layan tido je...hehe :P

- zuriey - said...

cik nurul pinky & Redbloodsnow: layan ari jumaat ni nye,mesti best

hanie@nisya said...

hope dia teroz bersemangat :)

Syafrizal said...

Dah malas nak tgk... :)

- zuriey - said...

semi final kena tgk.. fight tue lawan china

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.