RSS

Thursday, April 29, 2010

Tangisan suara halus?? Meremang bulu roma...

Apa agaknya yang korang rasa bila dengar tangisan suara halus ni pada waktu malam.. Kebetulan korang tinggal keseorangan masa tue. Ei.. Kalau aku confirm meremang bulu roma. Mesti macam-macam perihal ghaib yang aku fikir. Mulalah tak dpat tidur dan terbayang muka ju-on, pontianak dan segala macam jenis hantu..Seramnya...


Ju-on...Jangan kacau aku..


Tetapi kisah ini betul berlaku kepada Sukma Abdullah berasal dari Tanah Merah kira-kira jam 12.30 malam. Dia mengalami sendiri situasi ini. Cuba korang bayangkan korang memang dah siap nak tidur tapi dengar pula tangisan suara halus.. Confirm ingat ada benda halus nak mengacau.

Dalam kisah Sukma ini, bukan benda halus yang mengacau dia tetapi suara itu datang dari seorang bayi yang diletakkan di beranda rumah beliau. Al-kisah, tambah lagi satu kes buang bayi. Alhamdullillah, bayi ini cukup sifat dan masih hidup. Apa nak jadi lah zaman sekarang ni. Dah macam trend pula buang baby ni.


Inilah baby yang dimaksudkan itu. Mak bapa baby ni tak rasa bersalah ke?? Memang tak berhati perut.

Aku bukan nak kata apa lah, buat si ibu dan bapa kepada bayi itu, kenapa korang sanggup berbuat demikian. Masa seronok-seronok dulu tak ingat pula korang pasal akibatnya nnti. Bertambah-tambah dosa korang ni. Dosa buat maksiat satu hal, dosa buang baby satu hal. Bersedialah jwap di akhirat nanti.Kesian kat baby tue selalu menjadi mangsa. Semoga korang insaf dan cepat bertaubat. Kepada yang lain, jangan ikut jejak orang macam ni. Kena selalu berwaspada, jangan terlalau hanyut dengan keseronokan yang ada. Aku pun selalu ingatkan diri aku agar berhati-hati setiap masa. Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna. Semoga kita dijauhkan dari perkara-perkara terkutuk ini..AMIN

Nak tau lagi cerita pasal ini, sila klik SINI.




Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

8 comments:

qilamahadi said...

da seronok smp jd bgng
tk pikir hbs
geram sgt dgn org mcm ni

- zuriey - said...

itulah dia.. tak fikir panjang masa buat tu

Ismail Noh said...

Nasib baik masih hidup dan boleh diselamatkan..terlepas dosa membunuh..

AiZ said...

tulah diorang tu.... seronok sangat sampai lupe ape hasilnye... memang tak bijak langsung.. :P



komen i punya entry gak ye.. klik kuat-kuat kat sini >>Sebab-sebab Blogger takde Idea nak tulis Entry



- zuriey - said...

ismail noh: itula..tapi buang pun dah tetap dosa
aiz: besela.. tak fikir sebelum buat

hanie@nisya said...

dah takde belas kasihan dalam kebanyakan atie orang zaman skarang.. hurrm....

- zuriey - said...

betul tu.. hari-hari ada je kes bunuh kat paper..

Hafriz Mohamad said...

kne kmbali kpd punca utama mslh..

rawat.. dan jaga elok2. supaya mslh slesai. n pnyakit x bjangkit lg..

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.