RSS

Monday, April 19, 2010

My Version of Grooming Tips

Wah kelas gitu tajuk kali ini. Yang tak tau 'grooming' tue dlm bahasa melayunya adalah hias diri. Macam pakar pula aku ni nak bagi tips hias diri. Macam mak andam pula rasanya. Hias diri ni memang penting especially bagi wanita-wanita yang telah berumah tangga. Yelah kena selalu berhias untuk suami nanti takut suami cari lain payah pula kan. So, kena sedia payung sebelum hujan. Takde suami cari alasan untuk bernikah lagi. Amboi macam ada pengalaman pula padahal belum kahwin lagi ni. Aku cuma bagi pendapat dari pengalaman orang lain dan dari pembacaan aku sendiri.


Aku rasa tips aku ni adalah tips biasa-biasa je. Tapi kena selalu praktikkan agar sentiasa nampak muda dan cantik sentiasa. Aku ni macam lah cantik sangat kan. Cantik takde cute tue adalah kot ha3 (masuk bakul angkat sendiri). So, apa yang penting untuk menghias diri tak kira lelaki atau wanita. Kalau bagi yang muslim paling penting jangan tinggal solat tau. Solat tue adalah satu aktiviti untuk sihat sentiasa.

Antara tips lain ialah
1. Bangun pagi gosok gigi. Sental gigi tue bersih-bersih. Jangan letak ibat gigi banyak sangat. Ubat gigi mengandungi banyak bahan kimia. Seikit pun dah mencukupi untuk membuatkan gigi anda bersih dan bersinar. Berkumur-kumur dengan listerin untuk membunga kuman-kuman yang ada dan menghilangkan nafas berbau.
2. Cuci muka rata-rata. Kalau lelaki shave tuk nmpak tampil lebih menarik.
3. Mandi sebersihnya. Buang daki dan taik mata yang ada.he3
4. Abis mandi, pakai baju sesuai. Yang paling penting lepas pakai baju pakai sedikit deodorant. Untuk lebih yakin dan selesa pakai adidas action 3. Anda akan rasa segar sentiasa.


5. Pakai sedikit minyak wangi. Jangan pakai satu botol pula. Nanti ada yang pengsan bau kuat sgt even wangi.
6. Berdandan ala kadar. Sesuai dgn aktiviti kita seterusnya. (pakailah bedak, lipstik dan makeup sikit)

Ini jelah cara aku hias diri hari-hari. Simple je. Jimat masa dan tenaga.


Ini ada video untuk tontonan umum Episode 1 Project Alpha Season 2. Selamat menonton.


Episode 2 Project Alpha Season 2.


Episode 3 Project Alpha Season 2.

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

2 comments:

Anne Boleyn said...

lerrr..nape tak tegur. takut lak. sy bukannya hantu pon.. hukhuk. btw, gud luck 4 diz week. Hana mcm da trlmbat jek since dy nk the 1st 50 je kan. Haih~

- zuriey - said...

ala seganla.. newbie katakan. lagipun 1st time join event cmni. thanks 4 ur wish

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.