RSS

Tuesday, April 20, 2010

Apa nak buat kalau anak anda nakal

Selalu kalau rumah terbakar, semua orang tau kena panggil bomba. Kalau rumah masuk pencuri kena panggil polis. Kalau sakit pula, kena panggil ambulans. Apa nak buat kalau anak anda nakal dan tak mendengar kata. Mesti anda kata pukul aja. Ingat jangan melakukan kekerasan ke atas kanak-kanak. Nanti boleh jadi kes dera tau.

Jawapan kepada persoalan di atas ialah telefonlah Nanny 911. Nanny 911? Apa menda tue.



Nanny 911 adalah pengasuh kanak-kanak yang banyak experience dlm bidang ni. Tapi Nanny 911 ini takde kat Malaysia, ia cuma ada di Amerika sahaja. Di sana, jika anak anda nakal dan tidak mendengar kata pendek citer memang tak makan saman anda hanya perlu menelefon Nanny 911.

Dalam masa semiggu, Nanny akan cuba membantu keluarga anda. Mesti anda tertanya mana saya tau pasal ini kan. Nanny 911 telah dijadikan show untuk tontonan umum. Kalau nak tau macam mana Nanny ni handle kanak-kanak yang nakal dan parents yang bermasalah, anda tontonlah Nanny 911 setiap hari Isnin jam 8.30 mlam di NTV7.

Memang Nanny ni dah banyak selesaikan macam-macam masalah. Yang paling best dalam rancangan ni, setiap keluarga yang telefon meminta bantuan Nanny dan masalah mereka dapat diselesaikan dalam masa semiggu, mereka akan diberi hadiah oleh Nanny. Bukan calang-calang hadiah tue ada yang pernah dpat sebiji kereta dan rumah. Rasa-rasanya kalau ada kat Malaysia, mesti semua nak masuk. Yang takde masalah pun berlakon ada masalah.he3



2 comments:

qilamahadi said...

yg tkda anak pn
dok pakat purapura ada anak
heheheh
nk hadiah keteta
;p

- zuriey - said...

2la pasal. orng duk berebut nak hadiah tu je

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.