RSS

Monday, March 15, 2010

My Favourite Surfing Spot

Bercakap mengenai 'surfing' ni, aku rasa internet sekarang sudah menjadi keperluan bagi setiap insan. Kenapa aku berkata demikian? Ini kerana kebanyakan urusan pada masa kini boleh dibuat secara online bagi memudahkan dan menjimatkan masa.


Bagi aku yang kerja 24 jam mengadap komputer ni, sudah semestinya sentiasa bergantung dengan internet. Kalau di pejabat, memang senang lah nak access internet. Tapi kalau kat rumah, aku gunakan broadband untuk surf internet. Sehari tak surf internet rasa mcm tak lengkap je dunia ni.he3 Dah biasa surfing internet hari-hari, kalau takde rasa semacam pulak. Tapi tempat aku tak dapat coverage sgt. Kejap dapat kejap tak dapat connection ke internet. Tension gak kalau masa nak guna internet tak dapat pula connection.

Dulu masa belajar aku prefer guna broadband sbb senang nak dibawa kemana-mana sahaja. Senang nak angkut laptop dgn broadband tue. Amik pakej yang murah je, maklumlah student mana mampu nak bayar mahal-mahal. Masa tue perkhidmatan WIFI percuma susah nak dapat.Sekarang ini ada banyak tempat yang menyediakan kemudahan WIFI secara percuma ini. Lagi jimat duit kita. Yang penting kena ada laptop atau handfone canggih untuk surf. Tapi my favourite surfing spot adalah rumah ku sendiri. Sbb aku bebas buat apa sahaja di rumah, lebih santai rasanya.

Sekarang ini, macam-macam jenis access point yang dijual. Terpulang pada kita nak package macam mana. Yang penting mampu bayar tiap-tiap bulan. Yang terbaru dan terhangat di pasaran apa lagi kalau bukan P1 W1MAX. Kalau cakap pasal 'potong' ingat iklan W1MAX tue. Iklan secara meluas tentang W1MAX ni.



Terbaru W1MAX memperkenalkan product terbaru mereka iaitu 'Portable Modem WIGGY'. Mesti korang nak tau kan apa menatang la tu. Inilah portable modem yang diberi nama WIGGY. Boleh dibawa ke mana sahaja,boleh masuk dalam poket lagi.. Just cucuk WIGGY kat laptop korang dan korang boleh gunakannya untuk surf internet (macam brodband juga la). Speeds WIGGY ini up to 10 Mbps dalam area coverage W1MAX. Harga seperti dalam gambar di bwah.

i. Harga untuk postpaid



ii. Harga untuk prepaid


Bagi sesiapa yang berminat dan nak tahu dengan lebih lanjut mengenai WIGGY sila layari http://www.p1.com.my/.Boleh order sekarang juga.


Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.