RSS

Tuesday, March 23, 2010

Aku kena tag!! oh Tidak...

Pagi-pagi buka blog, pas tu baca kat shoutmix ada orang bg tau aku kena tag..Oh Tidak! Macam mana blh jadi macam ni. KOrang nak tau sapa tag aku..Ini la insan bernama Nur_Cahaya. Sebelum ini aku pernah kena tag dengan ~ JouRNeY Of ReD... ~ tapi aku tak faham apa mende tue. So aku pun taklah balas balik masa kena tag tue. To miss ReD, im so sorry..he Lain kali i tak buat lagi.

Cara-cara: Copy Tajuk entry “sepuluh” dan paste di post anda..

Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya.

Sila jawab dengan jujur..

[#1] Siapakah diri anda di rumah?
Kalau korang nak tau aku adalah anak kesayangan di rumah (perasan lebih he3)..Selalu kalau aku ada kat rumah sume org suka.Nak tau kenapa? Sbb aku jadi driver diorang bawa diorang pergi kuar jalan..Baik kan aku... SO bagi persoalan di atas siapakah aku di rumah jawapannya adalah DRIVER..huhu

[#2] Siapakah diri anda disamping rakan?
Soalan ini sepatutnya kena tnya kat member-member aku.. Mana lah aku blh jawap kan. Tapi takpela kalau korang nak tau aku adalah 'aku' dismping rakan aku..huhu. Mesti korang bengang dgn jawapan aku..Biarlah ikut aku lah nak jawap apa..huhu

[#3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
1. Aku nak kawen..huhu.Bila lah agaknya dapat makan nasi minyak aku sndiri.. Member aku ramai da plan-plan nak kawen. Aku ni bukan kata plan..Habuk pun takde..So kepada lelaki diluar sana, kalau nak kawen dgn aku boleh isi borang..hahaha (gurau je)


Mana pasangan pengantin ni...huhuhu

2. Aku nak ada anak.. Bestnya ada anak sendri. Boleh citer pengalaman ada anak sndri.Ni selalu aku dgr je kak ofismate aku citer pasal anak diorang.Kadang2 bosan gak (padahal jeles tak bleh nak citer pasal anak sendiri huhu)


Anak sapa la nie..Cutenya..Aku pun nak anak cute macam ni gak...

3. Bila da ada famili da tentu aku nak duduk kat rumah yang besar. Rumah impian la apa lagi. Nak gak lawan kak n abg aku yang ada rumah besar. Mana bleh jadi kalau dorang boleh ada rumah besar aku pun mesti nak gak..


Ish3 ini rumah ke hotel.Kalau aku dapat rumah mcm ni memng tak kuar rumah la jawapnya.

4. Aku nak kereta yang besar.. Yelah nnti dah ada famili, da beranak pinak mestilah kena naik keta besar. Nanti berimpit lak anak2 aku kalau naik keta kecik. Kesian kat diorang.Lagipun kalau ada keta besar senang aku nak bawa sekali parents and adik aku jalan. Takyahla naik 2,3 kereta. Kesian kat bapa aku kena drive, and kesian kat mak aku asik naik Kancil je..

Kalau limosin ini pun tak muat..Nanti aku beli bas je..he3

5. Bila 4 bnda diatas telah tercapai, maknanya aku mesti dah jadi org kaya kan. So,impian aku yang terakhir ialah aku nak pergi melancong satu dunia dengan famili aku. Yela time ni duit mesti da melambak2. Da tak tau nak wat apa lagi dgn duit tu. Apa lagi pergi holiday jela.. Seronoknya.. Aku akan pastikan semua ini menjadi kenyataan..Amin.. Korang jgn jeles tau..he3

Bila aku nak merasa main salji ini.. Tak sabar rasanya..huhu

[#4] Siapakah nama pasangan anda?
Aku tak tau lagi sbbnya aku belum kahwin lagi. Korang tunggu kad kawen dari aku nnti taula sapa.

[#5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
Yang ini pun aku tak blh nak bg tau. Tapi apa yang aku harapkan pada pasangan aku nnti ialah bertanggungjawab(boleh jadi suami dan ayah yang baik), beriman, bekerjaya, mempunyai asal-usul pendidikan dan keluarga yang baik. Ini semua ketentuan Allah,kalau dapat pasangan cmni syukur Alhamdullilah.

[#6] Bila tarikh anda couple?
Couple? Ntahlah..aku ni lemah sikit bab nak ingat tarikh ni.

[#7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
Kenangan pahit? Biarlah aku sahaja yang tau..Tak bestla kongsi bnda pahit2 ni dgn org.

[#8] Lagu tema cinta anda?
Lagu tema??? Soalan pe ni..Aku tak taula..Tapi aku suka lagu jiwang-jiwang zaman 70-80an..Tangkap lentokkk

[#9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
Aku nak pasangan aku sentiasa di sisi aku..Ceh2.. Kena kawen cepat cmni..huhu

[#10] Tag 10 rakan ada yang lain
Dengan rasminya.. aku ingin tag
1. AnakPerak...
2. Miss ReD

Yang balanca tue nnti aku tmbah..Korang get ready eh..


                                                            

6 comments:

Anak Perak said...

aku x tau lol cam ner nak jwab. aku kena copy yg ke 10 jer la.hehe

~ ReD ~ said...

aku x kan maafkan kau! muahahaha..

wokeh babe. nanti aku selesaikan tag ni ;)

- zuriey - said...

ReD: sedangkan nabi ampunkan umat inikan pula kita manusia biasa..he3
anak perak: Jwap je ikut suka ko..

Anak Perak said...

miss red ni sape. Solo ker? nak knl leh.hik3..

- zuriey - said...

miss red ada org nak bekenalan tue..apa lagi..he3
anak perak: amboi bukan main lagi..

~ ReD ~ said...

aku manusia biasa owh...huhu

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.