RSS

Tuesday, February 2, 2010

Sale sana, sale sini...

Miggu lepas aku balik Melaka dari hari Jumaat smpai hari Isnin. Best rasanya cuti lama-lama..Rasa macam tak nak balik kl lagi. Balik hari tue memang la cukup bulan baru dapt gaji. Seronok gak la leh g shoping. Kebetulan memang banyak gila sale. Boleh di kata kat mana-mana kdai dan shoping sume tampal iklan SALE! SALE!. Alangkah seronoknya kalau ada banyak duit masa tue.

Hari sabtu aku keluar dengan kak, mak dan adik aku. Aku la jadik drebar diorang. Kitorang g shoping kat jaya jusco melaka. Aku memng nak cri purse bru nak ganti yang hilang ari tue. Hari tue memng ada ptongan harga 40 percent kat carlo rino. Bukan senag carlo rino nak bg sale smpai 40 percent.Memang minggu tue last tuk sale 40 percent. Aku pun beli la satu purse kat c2. Siap amik kad member carlo rino lagi tue. Da bg free aku amik jela. Tpi kad tue kene aktif la. Dalam masa 2 tahun kena ada point sebanyak 500 point bersamaan rm500. Kepada kenalan aku sume kalau nak beli barang kad carlo rino bg tau la aku. Leh dapt less lagi kalau ada member kad.he3

Hari ahad pula, aku g kuar bejalan-jalan kat Mahkota Parade dengan member-member sekolah (pae,jijah,ayu). Kali ni lagi best. Dapat makan free kat secret recipe. Ayu belanja. Tapi masa tue aku da mkan lak kat rumah. Lama sangat aku tunggu diorang. Tue yang aku makan dulu. Aku order cake, french fries dgn watermelon juice. Memang kenyang gila perut masa tue. Thanks to ayu belanja kami semua. Lain kali belanja lagi.Aku ada upload sekeping dua gambar masa tue.


---Sedap nya aiskrim ni---








---Sampai tak cukup air. Kene tambah lagi segelas. Orang nya 4 tapi gelasnya 5.Sapa la yang kuat minum air tue---



Lepas kenyang makan kat secret recipe, teman ayu pegi beli handphone baru. Memang promosi sana sini. Kene rajin survey harga nnti leh dapt yang murah.He3 Ayu beli handphone baru SAMSUNG OMNIA II.Nak tau berapa harga dia..RM2200++..Aku xingat harga betul dia. Jelesnya tengok. Bila la aku leh dapt beli handphone cm2. Segala-gala nya ada dalm handphone tue. Tak payah beli laptop lagi. Masa tunggu ayu beli handphone aku sibuk la survey2 harga handphone lain. Aku tgok la nset Samsung corby yang ada 4 jenis warna tue,putih,kuning,oren dan pink. Comel gak nset tue. Harga rm699 termasuk dgn barangan2 percuma yang diberi. Kalo beli time takde promosi RM699 tue tak termasuk barang2 percuma sprti memory kad, cawan dll.Aku memang da siap tawar-menawar dengan tokey tue. Tapi xbeli gak sbb duit da takde masa tue..Sedihnye..Dahla hari tue hari terakhir promosi..Takpela tade rezki lagi nak guna nset mcm2.



--Handphone omnio II yang member aku beli--



--Handphone yang aku sibuk2 tawar-menawar harga tapi tak beli pun..huhu--

Hari isnin aku balik kl stil lagi ada promosi jualan murah handphone. Kalau ada duit lama da aku beli. Korang yang ada duit and nak beli handphone baru leh la dtg ke tempat ini.Jangan lepas kan peluang ini..

Tarikh: 4 Feb-7 Feb 2010
Tempat: WangsaWalk,Wangsa Maju

                                                            

3 comments:

~ ReD ~ said...

hoho..ko lambat la buat kad.. kalau x leh aku sebat kad CR ko beli handbag baru aku aritu..ngeh3.. ;p

- zuriey - said...

yeker.. takpe next time leh guna

aYu said...

u r most welcome! apela sgt belanja korang kalau nk di'compare'kan dgn mase telinga korang dgr aku mbebel hahahaha ;)

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.