RSS

Tuesday, February 23, 2010

Pinjam buku secara online.

Satu lagi kemudahan yang bakal disediakan untuk rakyat Malaysia iaitu peminjaman buku secara online. Cara ni amatla sesuai bagi mereka yang susah sgt nak berkunjung ke perpustakaan untuk baca atau pinjam buku macam aku..he3 Yela kadang2 kita tak berkesempatan nak pergi library,sibuk je memanjang. Lepas ni senang la nak pinjam buku. Untuk keterangan lanjut sila baca artikel yang disediakan ini.


--Klik gambar untuk baca dengan lebih jelas--

Based on artikel ni sistem baru ni diberi nama 'U-Library'. Tapi aku rasa penulis ni silap la tulis tajuk tu. Bagi aku, kita hanya boleh pinjam buku melalui library. Pos ada ke sedia buku untuk kita pinjam? Macam pelik je kan. Pada firasat aku, pos may be digunakan untuk penghantaran buku-buku tersebut, baru la nmpak logik. Lagipun dalam artikel tue, jelas-jelas ada tulis

"‘U-Library’ itu membolehkan ahli PNM meminjam buku menerusi laman web rasmi PNM"
Means kita pinjam buku dengan library la bukan dengan pos. Kepada penulis, harap-harap lepas ni lebih berhati-hati dalam menulis penulisan anda. Silap tulis nnti blh bawa maksud yang lain. Akhir kata, lepas ni jadikan lah amalan membaca budaya kita..

                                                            

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.