RSS

Thursday, February 18, 2010

Nak pegi ke tak?....

Sudah seminggu aku tak update blog ni. Yela aku kena pegi outstation kat Melaka seminggu (best duk kat kg).Bukan sekadar internet je takde, komputer pun takda kat rumah. Bila la aku dapat beli laptop baru..sop2 sedih lak teringat laptop yang lama. Hari ni aku ada dapat satu email kat gmail aku. Tak tau la mcm mana nak cakap bila dapat email tue. Rasa gembira ada, rasa sedih ada.

Mesti korang nak tau kan email apa yang aku dapat. Sebenarnya aku dapat surat panggilan temubual (temuduga agaknya) kat utm skudai johor sebagai pegawai teknologi maklumat. Memang teruja la bila baca surat tue. Dah lama aku minta baru sekarang ada jwapan. Lebih sebulan 6 bulan rasanya. Ingatkan da lebih sebulan makanya aku telah di reject. Tak sangka lak dapat, alhamdulillah.

Tapi yang tak bestnya, position tue kontrak la. Tu yang wat aku sedih. Rasa belah bagi nak pegi temubual tu ke tak. Jawatan yang aku sandang skarang ni da cnfirm permanent, cume bukan kerajaan je la.. Macam mana ni. Kalau korang, korang nak g ke tak. Kalau nak cuba nasib apa salahnya kan.. Aku di dalam dilema..huhu..Tgkla mcm mana nnti, kalau aku rajin dan tiada aral melintang aku pegila..



                                                            

7 comments:

pipi said...

kontak je..xyah pegila.dh la jauh

- zuriey - said...

btul gak cakap pipi

jijah said...

waahh..utm my luv!..interview je kn..ko g jela..tp xyah accept klu dpt..if tetap bru g..ley lawat ko kt utm tcinta..huhu

- zuriey - said...

ntahla jijah.. rasa mcm xdapt je pegi.

Seung Gi~~ said...

g je la try zuri....mane tau kontrak setahun..pastu die amik jadi permanent..tp ko kene tgk gak ape benefit yg ko akan dpt sepanjang jadi kontrak staff tu..kalo cam xbest..xyah la accept..

- zuriey - said...

ayah aku advice tak payah pegi sbb kontrak. Kalau permanent amatla dialu2kan

Anak Perak said...

ini bukan ari 2 kita mintak skali ker? alo..aku x dpt ler.

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.