RSS

Monday, February 22, 2010

LU PIKIRLAH SENDIRI



Hari sabtu pergi tgk citer ni 'Lu pikirla sendiri'. Masuk panggung takla penuh sgt org dalam tue. Aku pun tak tau la napa tengok citer ni. Sinopsis citer ni berkisah kan kisah hidup Nabil. Awl cerita dia memang agak kelakar gakla. Tapi banyak benda yang aku tak suka dalam filem ni.

1. Jalan cerita ok. Tapi kesinambungan dari satu plot ke satu plot tak berapa tersusun. Ada yang kena fikir sendiri. Sesuai dengan tajuk cerita ni.Salah satu cth: Masa Nabil da kena tinggal tepi jalan dgn Puteri, tetiba je Nabil dtg rumah Puteri cakap yang dia da maafkan puteri pastu nak ayat si Putri.. Entah apa-apa je

2. Watak yang tetiba muncul. Cth: Watak abg Nabil yng seorang penagih dadah yang kuar secara tiba-tiba mencuri motor Nabil. Watak ayah Nabil yang sakit gak kuar bila da nak ending. Patutnya watak2 terdekat cmtu kena la introduce awal2. Baru mantap jalan citer. Bnyak watak smpingan yang memeriahkan cerita ni.. Cth: watak faizal tahir, amy search, vanida imran, mila, eby yus dll.

3. Banyak sangat lagu la dalm citer ni. Sikit-sikit lagu. Pastu tak tau fungsi Meet Uncle Hussin tue. Mula-mula just cm backup singer (kira tak termasuk watak dlm citer) tetiba lak jadik member Nabil bg advice join diorang wat video clip lagu. Tak paham tul aku.

Tapi ada gak org yang suka citer ni. Agak terhibur juga dgan lawak2 komedi dia. Apa-apa pun aku bg rate citer ni 2.5 dari 5. Majulah filem Melayu di masa hadapan. Chaiyok2


                                                            

6 comments:

Pakcu said...

best ke? diorg cakap mengarut je..hehe

- zuriey - said...

tak best la pakcu.. baik tgk citer lain.. buang duit je tgk citer ni he3

Cik NeyNa said...

Hehehe..kan nabil sendiri cakap jangan tengok..ahakz..

- zuriey - said...

CIk Neyna: tula pasal, dah pelakon sdri kritik filem ni. Buat abes boras je

Lovely Bella said...

huhuh kalo pelakon sndiri(nabil) pun bagi komen pun mcm x beshh... komfem die malu ngan lakonan die sndiri.. heheh salam singgah!

- zuriey - said...

Lovely bella: betul3..

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.