RSS

Wednesday, February 24, 2010

Cara nak letak signature di blog

Kepada sesiapa yang ingin letak signature kat blog entry tapi masih tidak tahu caranya, sila ikut step di bawah. Stepnya amat la mudah shaja.

1. Buka laman web ni http://www.mylivesignature.com/mls_create_signature.php#. Klik saja di link tu.

2. Terdapat 3 cara nak buat signature tue. Anda hanya perlu klik di "Using the signature creation wizard".

3. Masukkan nama anda di textfield yang disediakan. Lepas tue, klik button "Next step".

4. Pilih font yang anda suka. Lepas tue, klik button "Next step".

5. Pilih background color untuk signature tersebut. Kalau tak nak ada color klik kat checkbox tulis 'transparents'. Pilih pula text color tuk signature tue. Lepas tue, klik button "Next step".

6. Pilih slope yang anda suka. Nak senget banyak ke sikit ke terpulang la pada anda.Lepas tue, klik button "Next step".

7. Lepas tue dia akan keluar "Finished! The signature is ready." means da siap la signature anda. Then anda klik pada link "Want to use this signature?".

8. Anda akan ke page "Generating signature code". Klik pada "Generating HTML code".

9. Anda akan diberi 2 pilihan samada nak generate code tuk signature sahaja atau signature dan sedikit info spt slogan @ website anda. Klik mana yang anda suka.

10. Copy HTML code yang di dlam textbox.

11. Login blog anda. Klik pada "setting". Kemudian klik pada tab "formatting". Skroll ke bawah sehingga jumpa "post template". Paste HTML code yang anda copy tadi ka dalam box tersebut.

12. Klik "save setting".

13. Untuk melihat samada berjaya atau tidak klik pada "Posting" tab dan klik pada "new post". SIgnature anda akan automatik ada apabila anda membuat entry baru pada blog.

Selamat mencuba.Terima Kasih.


                                                            

10 comments:

fitri oh fitri said...

trimas,nk buwat.,





www.fitridzulkifli.blogspot.com

- zuriey - said...

welcome.. buat jangan tak buat

bdk bucuk :P said...

da buat.. thanks sbb ajar camne nk buat

- zuriey - said...

bdk bucuk:welcome.. bnda kecik je tu..he3

hannan said...

thanks alot...

- zuriey - said...

hannan: welcome

maria said...

terima kasih..

Miz Beauty said...

Thanks yer sbb tunjuk ajar. huhuh..

-eiLa Sabri- said...

alhamdullilah,bnyak yg dpt belajar dr blog awk nie.. bley la follow blog saye:)

Miss Triple A said...

thank's a lot

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.