RSS

Wednesday, January 20, 2010

Why I Like It Longer

'Why I Like It Longer'??? First time terbaca pasal tajuk ni mcm2 yang bermain-main di fikiran. Apa agaknya yang berkaitan dengan 'longer' ni? And kenapa plak suka yng longer ni. Please jangan fikir yang bukan2.


First thing yang aku fikir berkaitan dengan tajuk ni ialah cuti. Bestnye cuti. Sapa yang tak suka bercuti. Tanya kat sapa2 pun suka cuti. Tapi cuti yang macm mana yang semua orang suka. Dah tentu2 jawapan dia cuti yang panjang. Kenapa lak suka cuti panjang.

Mesti sume org da tau kan. Macam2 bnda kita leh wat time cuti pnjang ni. Kita blh g holiday dalam @ luar negara. Merantau ke negeri orang la kiranya tu. Then kita leh merpatkan lagi hubungan dgn orang lain tak kira la famili atau kawan. Masa ni gak la nak release tension dari rutin harian kita. Hari2 keje and xde masa nak rest. Ni la masanya nak menghirup udara segar and mendapatkan ketenangan. Ini la salah satu jawapan kepada persoalan 'Why i like it longer'.

Ni antara gambar yang di ambil masa g holiday dengan member kat genting. Sapa yang xsuka cuti panjang2 kan. Mcam2 leh wat.



Percutian di Genting. Tak kan dapat dilupakan..





The next thing yang terlintas kat minda aku ni adalah pasal transport yang panjang. Mesti suma tertanya2 napa la aku suka kenderaan yang pnjang2 ni. Aku dpat idea ni sbb ari2 aku g keje naik kenderaan awam yang panjang yakni bas dan lrt. So 'why i like it longer'. The answer is sebb ramai org leh naik termasuk aku. Leh la cpat smpai kat tmpat keje. Tak payah nak berebut2. LRT sekarang pun da ada 4 couch. Xyah nak beratur panjang2 mcm dulu sbb ramai yng leh di muatkan dalam satu LRT tu.Lgi satu sbb apa aku suka knderaan yang panjang adalah kerana leh isi penumpang and barang yang banyak. Sblm ni aku g kuar jalan2 naik kete comel bapa aku. Kete pe lagi kalo bukan kancil. Selalu balik shoping orang blakang kene la berhimpit2 dengan barang yang dibeli. Maklumla kete kecik dan pendek. he3 Itula sbbnya aku lebih suka kereta @ kenderaan yang panjang.



The last thing nak kongsi pasal tajuk ni adalah pasal handphone. Aku ni sebenrnya sorang yang berjimat gak. Kalo blh satu barang tue nak guna smpai da rosak @ tak bleh pakai baru aku tukar yang baru. WHy i like it longer?? why? why? It is because banyak memori yang tersimpan dengan bnda yang lama ni terutama handfone. MEmng aku terasa kehilangan la semenjak handphone di bwa lari org. Rasa macam kosong je.Dahla mcm2 kenangan ada dalam handphone tu. Sbar jela.

Mulai sekarang aku da berminat dengan stu handphone ni. Handphone apa ye.. Kalo nak tau handphone tue panjang dan slim. Senang nak bawa mana2. Dahla banyak function. Bestnye kalo dapat. Ni la handphone idaman aku. Harap lpas ni leh la dapat handphone ni..he3..Lpas ni kalo dapat handphone yang panjang ni leh la aku guna untuk holiday aku yang pnjang..harap2 la..


LG Chocolate BL40




                                                            

10 comments:

wanie said...

sume yang ko fikir tu betul..tp mula2 aku terbaca aku terpikir bnda 'lain'.hahha..aku ni otak kuning sikit..aku setuju sgt ngn cuti yg pnjang tu..sal transport pnjg2 ni x suke nti kena bersesak2 jgk duk dalm tu...xpe nti leh cuti pnjang.msti seronok.

wanie said...

menarik pic kt genting tu.....

norakmar said...

i like da pic kt genting tu...hahhaa...bile plak bleh g yer..?

- zuriey - said...

kema bukan da g ke gnting minggu lpas..nanti kita g la

norakmar said...

hahhaha...g ngn mmber2 kite la plak..sj nk enjoy rmai2..g tmpt lain pom bes gk...

::Nur Fazlyna Marlyssa:: said...

nice! i nak buat, but have no idea lah...ahahahhaa..gud luck keh

Hafizah said...

tapi bukan ke korg g genting tu
time bukan cuti pnjg?kan3?

- zuriey - said...

Fazlyna: thank u :->
fizah: cuti panjang la2...

aYu said...

cute nye feeling ko arini hehehe

- zuriey - said...

mekasih ayu...

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.