RSS

Tuesday, January 12, 2010

Troubleshoot for limited or no connectivity error message

Sejak kebelakangan ni, laptop yang aku guna kat ofice ni selalu je terputus wireless dia. Pas2 kuar la error mesej "This connection has limited or no connectivity". Selalu nya kalo aku dapat error mesej ni aku akan disable kan dulu connection2 pas2 enable balik. Kalo stil kuar gak error mesej aku akan give up dan terus restart wireless..he3.. Selalunye aku je yg mengalami masalh ni.. ABisla org lain pun kene refresh network list kalo aku restart wireless.. Aku pun bukan rjin nak g meng'restart' wireless..

Based on kes ni, aku pun tetanya2 gak napa org lain dapat je wireless tapi aku je xdapat. Geram lak jadiknye. So semalam aku google la kat tenet napa leh jadik cmni n apa solution dia. Ni salah satu page yang di jumpai tuk menjawab segala teka teki http://www.pchell.com/support/limitedconnectivity.shtml.

Punca: disebabkan bugs da effect kat system
Penyelesaian: 1. Kene download patch kat Microsoft
2. Kene run and install
3. Pas2 kene run FixReg.reg
4. Kene restart komputer

Aku pun buat la seperti arahan di atas. Hopefully jadik la..Tapi aku tgk sama je keadaannye..Aku pun da frustrated trus tutup komputer.

HAri ni aku on komputer n aku dapati komputer ni x detect langsung wireless.. Aku pun cuak gak.. Aku gode2 la apa yg patut.. Lastly dapat gak connect. Alhamdulillah dari pagi hingga ptg ni xde lak masalah limited ni. SO bleh la aku wat conclusion yng sbb dan penyelesaian yg diberikan oleh link di ats betul. Xtau la besok2 ok ke x..he3

So kalo korang face msalah cmni, try la troubleshoot cm kat ats ni.Hope dapat membantu..


                                                            

5 comments:

norakmar said...

uit...dh terror troubleshooting nmpaknyer..heheh

- zuriey - said...

teror mende nyer.. main hentam je..he3

Anonymous said...

smart zuri! like always hahaha jgn asyik online je tau...;p

EmI said...

wah...dah msk bahagian technical ni.dasyat ler ko.

- zuriey - said...

dahsat ke.. he3 tapi keje aku kat cni pun banyak gak terlibat dgn teknikal

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.