RSS

Monday, January 18, 2010

Trauma... Biar Tuhan saja yang membalasnya...

4 ari da aku x update blog ni.. dan sudah 2 hari jugak kejadian tue belaku. Semuanya belaku sekelip mata. Aku pun xtau kenapa aku leh jadik cm2. Kenapa aku leh ikut saja cakap si penyangak2. Korang mesti tertanya2 apa yang berlaku kat aku. Begini ceritanya.

Kejadian ni berlaku pada pagi jumaat migu lepas bersamaan 15 Januari 2010.Dalam pejalanan ke lrt (nak gi keje la ni) dtang sorang mamat naik moto tanya kat aku pasal jalan. Nak di buat kan cerita si mamat ni kata adik dia excident kat lrt damai. Aku ni tetiba jadik bodoh g ikut mamat tue naik moto g tunjuk kan jalan. Dalam pejalanan si mamat ni mintak beg aku nak ltak kat dalam baku katanya. Masa ni aku xtau apa yg jadik kat aku smpai aku ikut je ckap dia. Aku pun bagi beg tue kat dia. Smpai kat lrt damai, mamat2 tetiba dapat kol kata adik dia da masuk wad kat Hospital Kuala Lumpur. Then, dia bawa aku g hospital. Smpai sana dia suruh aku tnya kat pak guard kat mana wad tersebut. Aku ni lak tetiba jadik pak turut dia ikut je ckap dia. Lepas aku tnye, aku toleh tgk3 mamat2 da xde. MAsa tue aku bru tersedar yang beg aku ada kat dia dan bru tersedar yang aku kene tpu. Aku jadik blur je sepanjang pejalanan2. Aku ikut je cakp mamat tue. Xtau la pe jadik kat aku masa2. Tak leh berfikir dgn waras. Ada org kata aku kene pukau.. Takutnye aku.. NAsib baik la dia tak buat pape kat aku.. Nasib baik aku selmat dan xcedera pa pe..

Lepas kene tinggal kat hospital, aku jadik terkejut dan xtau nak wat pe.. Aku tahan teksi n g ke ofis. Masa naik teksi2 ada rm2.10 je kat aku. 2 pun duit tuk tmabang naik lrt. Aku citer sume kat pakcik teksi tue pa yang berlaku. Pakcik2 try kol no aku, memng si mamat tu angkat tapi xkata pape. Lpas 2 3 kali kol terus da xleh cntct. Mesti dia da off nset n buang sim kad tue. Tambang teksi aku kene rm8.
Duit yang de kat aku memng xcukup la nak byar. Ingt nak pinjam duit member ofis dulu tuk byar ke pakcik2, tapi pakcik2 baik hati just cas teksi brapa yg aku ada je.

AKu jadi ketakutan sepanjang ari JUmaat tue. Bdan menggigil, jantung bedegup kencang. Memang terkejut la dgn kejadian tue smpai memng xlalu nak makan.Pe la nasib aku masa2. Kejadian ni jadik iktibar dan pengajaran bagi aku. Korang kat luar sana berhati2 la di mana saja berada terutama kt KL ni. Jagan percaya dengan sesiapa. Jagn layan org yng nak tnya jalan ke, nak mintak sedekah ke apa ke.. SUme tue taktik diorang je nak kene kan kita.

Kepada si mamt yang wat dajal dengan aku tue, harap ko cpat la insaf sebelum telambat. Kalo x kene balsan di dunia kena gak di akhirat nnti. Anyway aku memng xmaafkan ko wahai si PENJENAYAH.. Memang xaman hidup ko kalo inaya org cmni. Sendiri mau ingat.

PS: Kepada semua kawan2 aku stil guna no dulu. Nanti korang cntct la aku sbb no korang sume da xde..


                                                            

5 comments:

~ ReD ~ said...

ciannya ko zuriey...T__T ari jumaat plak tu mamat tu buat hal! hantu betul! harap2 dia mati katak la eksiden kt tgh jalan..kena lenyek lori ke kan..huhu..jahat aku :D

ko banyak2 bersabar k...

- zuriey - said...

betul cakap ko tue.. aku pun da bnyak doa yang xbaik kat dia..he3 biar padan muka dia. memng tgh sbar ni. dalam proses nak pulihkan semangat semula..

aYu said...

takpe,nnt dia dpt balasan,hukum karma wat jahat dibalas jahat huhu i wish im with u!!! stay cool and u can do it!!! XXX much love~

- zuriey - said...

tq ayu

wanmus said...

patut disumpah je org macam tu..

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.