RSS

Monday, January 25, 2010

Melaka Maju 2010....20.10.2010


Semalam 24/01/10 aku tebaca dalam satu paper (tak ingat la paper apa, bnyak sgt paper aku baca) pasal slh satu kemajuan yang dibangunkan oleh Melaka. Kalau ada yang terbca mesti korang da tau. Kalo yang tak baca aku nak bagi tau la ni.


Bndar Melaka da dipasangkan dengan 50 cctv untuk mengawal selia bndar Melaka. Dasat tu.. Bnda ni bru je di buat dgan kerjasama antara kerajaan negeri Melaka dgn stu syarikt (tak ingt lak nama cmpny tue). So, kerajaan negeri harap dengan pasang CCTV ni nnti dapat la mengurangkan kadar jenayah terutama jenayah curi motor (kes tertinggi kat melaka). Lpas ni CCTV ni akan di pasang di seluruh Melaka secara berperingkat. Bangga gak aku sebagai ank jati MELAKA baca psal berita ni.

Ini merupakan salah satu usaha kerajaan negeri utuk memajukan negeri Melaka. Yela Melaka Maju 2010. Pelancaran Melaka Maju akan di adakan pada 20.10.2010. Cntik tue no dia. Tahun ni gakla Melaka akn jadi tuan rumah bagi sukan SUKMA XIII pada 10.06.2010.

Memng tidak dinafikan la banyk perubahan yang kita leh nampak kat Melaka ni terutama dlam bidang perlancongan. Almaklum la seperti yang kita tau Melaka kan Tapak Warisan Dunia. Mesti banyak yang perlu di ubah untuk menarik pelancong datang kat Melaka. Banyakla tmpat yang boleh dilawati kat Melaka ni selain Bandar Hilir. Ayer Keroh MITC sekarang ni pun da semakin maju. Ada tempat membeli belah, ada pejabat2 kerajaan, dan yang terbaru aku tau ada Planetrium. AKu sendri pun xtau banyak bnda bru pasal Melaka skrang ni. Yela skarang kan da duduk and bekerja kat KL. Sebulan sekali baru balik Melaka.

Harapan aku sebagai anak jati Melaka, lpas ni banyakla lagi kemudahan, infrastruktur dan perubahan yang dibuat dalam menaik tarafkan Melaka dan memberi kemudahan serta keselesaan kepada rakyat Melaka. Kepda korang sume, kalau tak tau nak kemana tuk bercuti, dtangla ke Melaka. Mcm2 ada..Kalau korang nak cari info pasal Melaka layari la laman web ni: http://www.melaka.gov.my



                                                            

3 comments:

zairie said...

MELAKA MAJU TAHUN NI YE..

- zuriey - said...

yela zairi.. ko lupa ke... kan dulu wat surat tapem suh letak "MELAKA MAJU 2010"..

Asai said...

hai... i followed ur blog.. baru je planning nak buat story morry psl percutian ke melaka... :)

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.