RSS

Thursday, January 7, 2010

20100107 - Kerja baru..hurey


As usual, pagi2 da bangun tido g keje. Sume nye berjalan seperti biasa. Cuma crowded skit org yg menunggu nak naik lrt pagi ni.. Panjang gila beratur smpai ke tangga..Dahsat2.Risau gak aku kalo2 lambt dapat naik train bila tengok org ramai2 ni. Alhamdulillah smpai je train (yang baru tue), sume bepusu2 naik temasuk la aku. Ada hikmah gak org badan kecik ni senang nak menyelit..he3

Smpai kat ofis, mula la wat keje selalu yang membosankan (MONITORING)..Setiap ari mengadap bende yag sama.Nasib bek la arini ada keje lain yng kene wat (kene test data).Besemangat skit aku nak wat keje. Barula nmpak skit pejalanan fail dan sistem ni. Kalo x, yg aku tau anta fail je ari2..Dalam sibuk nak 'mengetis' tue ramai plak yg dtg join.Ada yg nak tgk sama, ada yg berehat sebentar smbil menjamu selera,ada yg sempat ngumpat lagi he3 :-)..mcm2 la ragam budak2 ofis ni.. Nak pecah perut rasenye.. Ada yg da lapar padahal bru kul brapa (xsarapan agaknye). Siap merasmikan tin biskut baru yg bos beli..Kepada sipolan jgn lupe ganti biskut tue bila abis nnti..he3..Jgn mare ye..gurau2 je ni..Kesimpulannye..hari ni aku seronok gakla sebb dpat buat keje lain dr yag selalu..best3

5 comments:

Umar said...

*zuri,"mengetest" laa..bukan "mengetis"..hehe.
*kepada "siPolan" tu,aku harap kau kotakan janji utk beli tin biskut baru nanti ok..? Lepas tu turn aku pulak =) hihi.

zuriey said...

alamak..silap taip lak.. he3..

Umar said...

oo...ko tak suke buat 1 keje je eh...haah kan, mesti boring kan.buat benda yg sama hari2. ha,aku ada cadangan, ape kata ko vakum carpet ofis kita ni & kemas meja budak2 yg bersepah ni? ok tak? ;p

aYu said...

jgn buli zuri~ soh je dia tapau breakfast,tu kan keje lain pastu siap leh jejalan lagi hahaha

- zuriey - said...

agak2 la.. umar nak suh aku wat keje makcik 'assalamualaikum' ke..nnti dia da xde keje..bg la keje yg challenging skit. leh tambah ilmu n experience

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.